בדבש מצויים רכיבי מזון חיוניים החשובים לחי כמו לצמחים, ומכאן ברורה העדפת השימוש בדבש להמתקה על פני הסוכר הלבן שאין בו דבר מלבד סוכרוז צרוף. מה עוד שלמרות שהדבש מתוק עד פי שלושה מהסוכר הוא מכיל 320 קלוריות במאה גרם, בהשוואה ל400 קלוריות בסוכר, לכן הוא נחשב כממתיק טבעי מעולה.
הדבש דל בחומצות שומן, וניתן למצוא בו את הויטמינים B1 (תיאמין),B2 (ריבופלאבין), B3 (ניאצין), B5 (חומצה פאנטוטאנית), B6 (פירידוקסין), B8 (ביוטין), B9 (חומצה פולית) וויטמין C (חומצה אסקורבית).
כמו כן מצויים בו המינרלים: סידן, זרחן, מגנזיום, מנגן, כלור, ברזל, נחושת, אשלגן, צורן, גפרית, נתרן ועוד.