קצת עלינו

מכוורת “הדבש של עידו” היא מכוורת משפחתית קטנה הממוקמת במושב קלחים בנגב הצפוני.
אני עידו, דבוראי צעיר (יחסית), בוגר חוג הגנת הצומח בפקולטה לחקלאות ברחובות.
הייתי סטודנט בר מזל מאחר ומצאתי בפקולטה שתי אהבות.

האחת, זוגתי שתחייה, שותפתי לחיים דנה, אשר למדה בחוג מקביל ואשר אותה גיליתי בקורס תגבור בפיזיקה ואילו האהבה השנייה, (גם מבחינה כרונולוגית), היא לתחום ומקצוע הדבוראות.
מן הסתם אפרט כאן רק על האהבה השנייה…
התחום קסם לי מהרגע הראשון וצללתי במהירות אל נבכי העולם הנפלא והעשיר של הדבורים אשר בלעדיו, אנו בני האדם לא היינו מתקיימים. היה זה איינשטיין אשר אמר כי זמן קצר מאד לאחר שייעלמו מעולמנו הדבורים תיעלם האנושות.

הסיבה לכך טמונה בעובדה שמלאכתן של הדבורים היא האבקת הצמחים מהם אנו מפיקים מזון.
ללא אותה האבקה יהיו הצמחים עקרים, לא ישאו פרי ואז נרעב כולנו.
הדבוראות היא עיסוק מרתק לדעתי, זאת מאחר והוא משלב מספר גורמים כמו עונות השנה,
מעקב אחר הנעשה בטבע ופריחת הפרחים, בעלי חיים מיוחדים, כל זאת לצד שאיפת הדבוראי
לתוצרת רבה וברמה הגבוהה ביותר.

בית הרדייה בקלחים הוא רק קצה השרשרת אליו מגיעות חלות הדבש ובו מתבצעת רדיית הדבש.
איסוף הדבש מתחיל בכוורות אשר ממוקמות באזורים שונים בארץ: אזור הנגב (ממנו מפיקים דבש אשלים, דבש אקליפטוס, דבש אבוקדו ודבש פרחי בר), הרי ירושלים (דבש קורנית ודבש פרחי בר) ודרום הכנרת (דבש הדרים ודבש אבוקדו).

במסגרת העבודה אני מבקר בכל אחת מנקודות המרעה, בודק את הכוורות, בריאות הדבורים,
מקפיד להעמיד חביות מי שתייה ליד הכוורות ועוקב אחר התפתחותן.
פעילויות אלו הן באחריותי אך ישנו גורם אחד שהינו בלתי תלוי והוא החשוב מכולם: מדי חורף אני עוקב במתח ובתקווה אחר כמות המשקעים ופיזור ארועי הגשמים לאורך העונה.
ללא כמות מספקת ופיזור נכון של הגשמים במהלך החורף, תיפגע הפריחה באביב ובקיץ ובעקבות כך נפגעים מחזורי החיים בטבע הכוללים גם את הדבורים.

שיא הפעילות במכוורת היא באביב, אז אנו אוספים את הדבש מהכוורות אל בית הרדייה במשק
ומפיקים את הדבש ללא שימוש במיכון תעשייתי אלא בעבודת יד שכבר כמעט ואיננה קיימת היום בענף. המכוורת לא הייתה מתפתחת ופועלת כמו שהיא ללא העזרה והסיוע האינסופיים של אבי היקר שלמה, שותף מלא בעשייה, אשר ללא היסוס בא לעבוד איתי בחם ובקור, גם בתנאים קשים,
ביום ובלילה מתרוצץ איתי בחלקי הארץ השונים, מזיע איתי, סוחב איתי, נעקץ (לפעמים),
מעודד, מפרגן, משווק ועל כך אני מודה לו בכל ליבי.

וכך אט אט רכשנו ניסיון וציוד, ידע ונקודות מרעה והיום אני גאה להיות אבא למיליוני דבורים חרוצות אשר עובדות, גם הן, ביום ובלילה בחם ובקור, בכל רגע נתון ואשר בזכותן אנו מפיקים דבש איכותי ללקוחות שבאמת נהנים מהדבש ומעריכים אותנו על האמינות והאיכות שבמוצרינו.

אני מאד אוהב ונהנה מהמקצוע שלי, מזמין את כולכם לדפדף בעמודי התוכן, להיוודע מעט לתחומים כמו חיי הדבורה, דבש אורגני, ליהנות מאלבום התמונות ולשלוח לנו משוב, שאלות, הערות, מתכונים, תוכן ורעיונות.

בברכה,
עידו

Scroll to Top
דילוג לתוכן